top of page

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Καθημερινά κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Μερικές φορές κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, και ξαφνικά κάνουμε το αδύνατο.

Σάββας Γιάντσης

Yoga-Manual-1_edited.jpg

O Σάββας Γιάντσης είναι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του House of yoga απο το 2007. Μετά από πολυετή εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού και του fitness ασχολείται με την Yoga από το 2000 με εκπαίδευση στη Vinyasa Yoga με δάσκαλο τον John Tomayo στο φημισμένο Atmananta Yoga studio όπου και εργάστηκε για 2 χρόνια, καθώς και σε άλλα studios και γυμναστήρια της Νέα Υόρκης.

Παρακολούθησε μαθήματα Vinyasa flow για πέντε μήνες, στο Los Angeles. Στην συνέχεια και για τα επόμενα 2 χρόνια έμεινε κοντά στον Dharma Mittra στην Ν.Υ. τον οποίο έχει και εμπνευστή των μαθημάτων του.

Το 2005 κανει το πρώτο του ταξίδι στο Mysore της Ινδίας για να εκπαιδευτεί στο σύστημα της Ashtanga απο τον ιδρυτή της Pattabhi Jois και τον εγγονό του Sharath Rangaswamy , όπου και κάθε χρόνο προσπαθεί να επισκεπτεται. Παράλληλα μέχρι και σήμερα κάνει μαθήματα με πολλούς δασκάλους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Ο Σάββας Γιάντσης (E-RYT200, RYT500), είναι Eγγεγραμμένος Δάσκαλος Υoga (Registered Yoga Teacher – RYT) με τη Yoga Alliance, καθώς έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, ως δάσκαλος, σε πιστοποιημένες σχολές yoga (Registered Yoga Schools – RYS).

Αλεξάνδρα Βασιλείου

Η Αλεξάνδρα Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απο μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το κλασσικό μπαλέτο. Tο 2000 αποφοίτησε από την Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη». Από το 2001 ασχολείται με την Capoeira (Βραζιλιάνικη Πολεμική Τέχνη) και κατέχει τον τίτλο “Formada”. Είναι κάτοχος διπλώματος Yogaworks απο το 2010, μέλος της Yoga Alliance.

PHOTOALEXANDRA3_edited.jpg

Βίβιαν Μαρίνου

%CE%92%CE%99%CE%92%CE%97-%CE%A6%CE%A9%CE

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό και σύγχρονο χορό. Είναι κάτοχος επαγγελματικών διπλωμάτων του αγγλικού συστήματος “Imperial Society Of Teachers Of Dancing” για το μπαλέτο και το μοντέρνο χορό. Συμμετείχε σε πολλές χορευτικές παραστάσεις και ασχολήθηκε με την κινησιολογία στο θέατρο.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακές σπουδές, γεγονός που συντέλεσε στη βαθύτερη κατανόηση της μηχανικής του σώματος.

Η αγάπη της για το σώμα και το πνεύμα την φέρνει σε επαφή με τη γιόγκα και η πρακτική αποτελεί πλέον τον τρόπο ζωής της. Εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα 200 ωρών Vinyasa krama Yoga και στην Aerial yoga με πιστοποίηση της Yoga Alliance. Ταξίδεψε στo Mysore της Ινδίας όπου εμβάθυνε την πρακτική της ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση 300 ωρών Ashtanga Vinyasa Yoga της Yoga Alliance. Είναι πιστοποιημένη Pilates instructor σε mat & studio equipment (MK Pilates).

Διδάσκει μαθήματα με έμφαση στη ροή της αναπνοής μέσα από την κίνηση, την ορθοσωμία, την αρμονία και μια ολιστική προσέγγιση με στόχο την ευεξία σε όλα τα επίπεδα.

Σπύρος Ταρίφας

Ο Σπύρος γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Η Γιόγκα μπήκε στην ζωή του το 2005 με ένα δάσκαλο ο οποίος δεν δίδασκε το κομμάτι της ασανας (άσκησης ) αλλά του εσωτερικού καθαρισμού. Αυτή η εμπειρία ήταν ικανή για να τον οδηγήσει το 2010 σε ενα ασραμ του Σιβαναντα στην βρινταβαν της Ινδίας. Στην συνέχεια του ταξιδιού επισκέφτηκε την βόρεια Ταυλάνδη όπου διδάχτηκε την τέχνη του ταυλανδέζικου Μασάζ. Απο εκείνη την χρονιά και μετά ταξιδεύει κάθε χρόνο Ινδία-Ταυλανδη με σκοπό να γνωρίσει διαφορετικούς δασκάλους και να εκπαιδευτεί σε διαφορετικά είδη Γιόγκας.

SPYROSTARIFAS2_edited.jpg

Θοδωρής Φαμέλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και ασχολείται με την πρακτική της γιόγκα από το 2006. 

Από το 2002, όντας ακόμα φοιτητής, ήρθε σε επαφή με το Pilates και τη Yoga. 

Από το 2010 ασχολείται αποκλειστικά 

με τη yoga ως κύρια πρακτική του, γιατί τον μάγεψε η φιλοσοφία της και η δυνατότητα να ελέγχει και να μπορεί να κάνει πράγματα με το σώμα του, ενώ το 2011 γνωρίζει τον Σάββα Γιάντση όπου μέχρι και σήμερα αποτελεί τον Δάσκαλο και εμπνευστή του. 

Ενημερώνεται διαρκώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και workshops. 

Έχει κάνει εκπαίδευση 200 και 300 ωρών στο GhytaYoga School με τον Μιχάλη Φιλίνη, εκπαίδευση 50 ωρών στη Yin Yoga και 200 ωρες στο σύστημα YogaWorks όπου πλέον εργάζεσαι ως εκπαιδευτής νέων δασκάλων. 

Ταξίδεψε στο Mysore της Ινδίας στην καρδιά, στην πηγή και στην Μέκκα αυτού του μαγικού φιλοσοφικού συστήματος όπου και εμβάθυνε την πρακτική του στη σχολή  “Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute” 

 

Το μονοπάτι του στη yoga συνεχίζεται και ευελπιστεί να τον οδηγήσει σε ένα φωτεινό και γαλήνιο 

Βασιλική Δημογιαννοπούλου

Η Βασιλική Δημογιανοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αθηναϊκού Πανεπιστημίου.

Έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στο Εθνικό Πρωτάθλημα Νεανίδων Ρυθμικής Γυμναστικής στο σύνολο όλων των ασκήσεων. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την εκπαίδευση στη Ρυθμική Γυμναστική όπου κέρδισε πολλά εθνικά πρωταθλήματα με τις αθλήτριές της. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα και διδάσκει VINYASA και HATHA YOGA στο House of Yoga. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση ενηλίκων δασκάλων γιόγκα στο Base Training.

Είναι δάσκαλος Φυσικής Αγωγής στο Λεοντείο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Vasiliki_Dimogianopoulou.jpeg

Πανος Κοντής

419A0514_edited.jpg

Ο Πάνος Κοντής ξεκίνησε την πορεία του με την πρακτική της yoga μέσω ενός παραδοσιακού αλλά και θεραπευτικού συνδυασμού. Έχοντας ως βάση την παραδοσιακή Hatha Yoga, ασκήσεις pranayama, εξερευνώντας το εύρος κίνησης διαφορετικών μυϊκών ομάδων και προσθέτοντας ασκήσεις functional χαρακτήρα η SoLunar Hatha Yoga είναι μια από τις δύο ξεχωριστές πρακτικές του. Η πορεία του συνεχίστηκε στο εξωτερικό δίπλα στον Daniel Rama εμβαθύνοντας την πρακτική του στον διαλογισμο, τα μάντρας, την γιογκικη φιλοσοφία και την πρακτική της Hatha & Vinyasa. Παράλληλα συνεργάστηκε και ακόμα συνεχίζει μαζί με καλλιτέχνες απο τον χώρο του τσίρκου και της γυμνατικής όπως τον Andrey Moraru και τον Janchivdorj Sainbayar αναπτύσοντας την εξέλιξη του στο κόσμο των κατακορύφων. Έχει καταφέρει να ξεχωρήσει σαν δασκαλος μέσα απο την τεχνική, την ακρίβεια και την αρμονία που συνοδεύει κάθε μαθημά του. Η πορεία του με βάση την εξερεύνηση του υπέροχου συστήματος το οποίο ονομάζουμε ανθρώπινο σώμα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς είναι γνωστός και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες μέσω της Ταϊλανδέζικης μάλαξης. Ξεκινώντας από την βασική του εκπαίδευση στο Sunshine House ακολούθησε μια προοδευτική πορεία συνεχίζοντας με πιο advanced εκπαιδεύσεις πάνω στο T.S.T ( Trouble Solving Techniques), Dynamic Thai, Osteo Thai ( Οστεοπαθητική εφαρμογή μέσω της Ταιλανδεζικης μάλαξης ) αλλά και Craniosacral θεραπείας. Βασική του αρχή είναι πάντα η αγάπη και ο σεβασμός απέναντι στο ανθρώπινο σώμα, το άγγιγμα με επίγνωση και η σύνδεση του μέσω μιας ιερής επικοινωνίας μεταξύ σώματος, νου και αναπνοής.

 

Η Τάνια με τα δικά της λόγια:

Είχα την πρώτη μου συνάντηση με τη Γιόγκα το 2004, στη γενέτειρά μου Αθήνα, υπό την καθοδήγηση του Σάββα Γιάντση. Στα χρόνια που ακολούθησαν δοκίμασα διαφορετικά στυλ, αλλά η Ashtanga μου άνοιξε έναν εντελώς νέο κόσμο. Η παράδοση και η ιστορία πίσω από αυτή την πρακτική, η ισχυρή δέσμευση και αφοσίωση που απαιτεί με γοήτευσαν. Αφού μετακόμισα στο Παρίσι το 2010 άρχισα να σπουδάζω με τον Patrick Frapeau και να ασκώ καθημερινά την Ashtanga Yoga. Λίγα χρόνια ήδη στην πρακτική, μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή μου με ανάγκασε να σκάψω βαθύτερα. Άρχισα να μελετώ τα αρχαία κείμενα της φιλοσοφίας της γιόγκα σε αναζήτηση νοήματος. Αυτό, μαζί με την καθημερινή πρακτική έκανε σταδιακά τους ορίζοντές μου να διευρυνθούν. Συνειδητοποίησα ότι η γιόγκα επρόκειτο να γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια καθημερινή φυσική πρακτική. μια κλήση ζωής. Το 2017 ο δρόμος μου με οδήγησε στην Ινδία. Στο Mysore σπούδασα με τους Saraswathi και Sharath Jois - την κόρη και τον εγγονό του αείμνηστου ιδρυτή της Ashtanga Sri K. Pattabhi Jois. Μετά το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία, αποφασίζω να εγκαταλείψω τη δουλειά μου ως εταιρικός δικηγόρος και να αφιερώσω τη ζωή μου στις σπουδές και τη διδασκαλία της γιόγκα. Από τότε επιστρέφω στο Mysore κάθε χρόνο. Τον Φεβρουάριο του 2022 ο δάσκαλός μου Sharath Jois μου έδωσε την εξουσιοδότηση επιπέδου 1 και την ευλογία του να διδάξω. Τον Ιανουάριο του 2024, στο τέλος του 5ου ταξιδιού μου και αφού τον βοήθησα για ένα μήνα, μου εξουσιοδότησε το Επίπεδο 2 να διδάξω τη σειρά Intermediate. Στις διδασκαλίες μου επικεντρώνομαι στην ποιότητα της αναπνοής, ως ένα μοναδικό μονοπάτι για να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του σώματος και σταδιακά να ηρεμήσω το μυαλό. Ο τρόπος με τον οποίο τη βιώνω η γιόγκα ξεπερνά την άσανα. Η φιλοσοφία της γιόγκα και το πώς εξακολουθεί να είναι επίκαιρη στη σύγχρονη ζωή είναι ένα από τα πράγματα με τα οποία είμαι παθιασμένος και μοιράζομαι με τους μαθητές μου. Η διδασκαλία μου είναι στενά δεμένη με την παράδοση αλλά όχι δογματική. Επιθυμία μου είναι να συνοδεύσω τους μαθητές στο ταξίδι τους προς μια βαθύτερη συνειδητοποίηση και να τους δείξω ότι με την εξάσκηση, η μεταμόρφωση είναι δυνατή. Μοιράζομαι την πρακτική της Ashtanga yoga επιδιώκω να δώσω τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ελευθερία, να απελευθερώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να ζήσουν μια συνειδητή, υγιή και ουσιαστική ζωή.

Τάνια Κέμου 
 

tania kemou picture_edited.jpg

Δαναη
Πετρακογιαννη

DANAI1_edited.jpg

Η Δανάη Πετρακόγιαννη εργάζεται σαν Yoga Instructor από το 2018 με personal μαθήματα και small groups καθώς έχει συνεργαστεί με μεγάλους  χώρους Fitness και studios. Από τον Ιανουάριο του 2023 είναι η yoga trainer των runners στο community των Adidas Runners Athens.

 

 

Η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι της Yoga ύστερα από πολυετή καριέρα ως Visual Merchandising Manager, μια καριέρα που δεν άργησε να αφήσει πίσω της προκειμένου να αφοσιωθεί εξ’ολοκλήρου στη διδασκαλία της yoga.

 

Η Δανάη είναι υπέρμαχος όχι μόνο των ευεργετικών αποτελεσμάτων της yoga σε επίπεδο ευεξίας και ενδυνάμωσης, αλλά και στην εσωτερική αναζητηση, εξέλιξη και ολοκλήρωση την οποία επιθυμεί να βιώνουν οι μαθητές της μέσα από την πρακτική της Yoga, η οποία περιλαμβάνει επίσης τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό.

Ο Θεόφιλος Κωφίδης από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον στίβο και είναι ενεργός αθλητής στην ποδηλασία στην ομάδα Π.Ο.ΒΕΛΟΣ Θεσσαλονίκης. Από το 2013 είναι Grafts Hellas Presenter και ασχολείται με το Personal - Functional Training και είναι Master Instructor Corrective Exercise. Το 2011 ασχολήθηκε πρώτη φορά με την Acroyoga και το 2020 έγινε Acroyoga International Teacher.

Ο στόχος των μαθημάτων της Acroyoga είναι η εμπειρία της yoga του ταϊλανδέζικου μασάζ και της δυναμικής των ακροβατικών. Αυτές οι τρεις πρακτικές συνθέτουν την Acroyoga και καλλιεργούν την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την χαρά στους συμμετέχοντες.
Απώτερος σκοπός των μαθημάτων είναι η διάθεση για παιχνίδι και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους δημιουργοντας μια ωραία και ευχάριστη εμπειρία.
Χωρίς όμως να αποκλείει κανέναν άλλο που θέλει  να πετάξει για πρώτη φορά.

Θεόφιλος
Κωφίδης

Theofilos_Kofidis.jpeg
bottom of page